Godt at vide inden du starter din yogarejse

Beginners guide

  • Det må aldrig gøre ondt at dyrke yoga.
    Øvelserne kan godt føles anstrengende eller det kan føles underligt at stå i en stilling kroppen ikke er vant til, men det må aldrig gøre ondt. Oplever du at kroppen siger fra i form af smerte, så gå langsomt og roligt ud af stillingen igen. Der findes mere end 2.000 forskellige yoga øvelser, så du behøver ikke presse din krop ind i én bestemt stilling.


  • Press ikke kroppen.
    Gå nænsomt til værks, og vent på at kroppen selv inviterer til at gå dybere ind i strækket/stillingen. Hellere for blidt end for hårdt.


  • Lad yoga være et ”ikke-præstations”-rum.
    Med det mener jeg, at du ikke skal vurdere eller kritisere dig selv imens du dyrker yoga. Måske du gerne ville være mere smidig. Måske du engang kunne strække haserne helt ud og nå dine tæer i en forover bøjning, men hvis du ikke længere kan det, så respekter og accepter dit nye udgangspunkt. Du skal også prøve ikke at sammenligne dig med andre. Hvis du går på et yogahold er det muligt at nogle af de andre kan en masse med deres kroppe, som du ikke kan – og det er helt ok. Lad dem koncentrere sig om deres krop, og du om din.


  • Alle kroppe er "yogakroppe" og alle kroppe har deres begrænsninger.
    Selv de mest erfarne yogaudøvere har fysiske begrænsninger. Hele fidusen er ikke at ønske at det skulle være anderledes, og i stedet hjælpe kroppen med at give slip på spændinger, så den kan bevæge sig frit.


  • Hav det sjovt, og gør det til din helt egen praksis.
    Dyrk yoga som du nyder at lave, og som føles rigtig i netop din krop.


God fornøjelse – jeg håber vi ses på yogamåtten en dag 😊

ASK Yoga

Find dit forløb her


Yoga på hold

1:1 Mind & Body sessioner

Online yoga forløb

Live online yoga

Andre relevante indlæg:

Kommentarer ellerspørgsmål?