Grounding

Som redskab for ro & balance

Grounding: En Vej til Ro i Krop og Sind

Grounding er en praksis, der kan bringe ro og balance i vores travle liv. Men hvad er grounding egentlig, og hvordan kan det hjælpe os?


Hvad er Grounding?

Grounding, også kendt som jordforbindelse, er en teknik, der bruges til at bringe sig selv “tilbage til jorden” og opnå en følelse af nuværende øjeblik og fysisk tilstedeværelse. Historisk set har konceptet rødder i forskellige kulturer og traditioner, hvor det at gå barfodet og forbinde sig med jorden har været en del af spirituelle og helbredende ritualer.


Fysiologiske Effekter af Groundende Yogaøvelser

Når vi praktiserer groundende yogaøvelser, sker der en række fysiologiske ændringer i kroppen. Vores nervesystem skifter fra ‘kamp eller flugt’-tilstanden til en mere afslappet ‘hvile og fordøj’-tilstand. Dette kan sænke vores hjertefrekvens og blodtryk, reducere muskelspændinger og fremme en følelse af ro.


Eksempler på Groundende Yogaøvelser

  1. Bjergets Stilling (Tadasana): Stå med fødderne samlet, og lad armene hænge naturligt ved siden af kroppen. Føl hvordan dine fødder er solidt plantet på jorden.
  2. Barnets Stilling (Balasana): Sid på dine hæle med knæene bredt adskilt, læn dig frem og stræk armene foran dig. Lad panden hvile mod jorden og mærk forbindelsen til jorden.
  3. Træets Stilling (Vrksasana): Stå på ét ben, mens det andet ben er bøjet med foden placeret på det modsatte lår. Forestil dig, at du er et træ med rødder, der vokser ned i jorden.

 

ASK Yoga

Find dit forløb her


Yoga på hold

1:1 Mind & Body sessioner

Online yoga forløb

Live online yoga

Andre relevante indlæg:

Kommentarer ellerspørgsmål?