Krukken med alt det gode

Mentaltræning i praksis

Find det gode - og hold fast

"Where focus goes, energy flows", Tony Robbins.



Måske du allerede har stødt på det ovenstående citat?


Ideen bag frasen er, at de ting, vi fokuserer på, har en tendens til at udvide og vokse, mens de ting, vi ignorerer, har en tendens til at visne væk.

De tanker vi har er med til at danne den verden, vi oplever, omkring os. Vores hjerne er nemlig så smart, at den gerne vil bekræfte dét, vi allerede ved. Alle oplevelser, som ikke passer ind i denne virkelighed, vil træde i baggrunden.

Så hvis du synes, at julen er en hyggelig og rar tid, så vil du se alle de funklende julelys og ikke mørket. Du vil høre de hyggelige julesange i radioen,og ikke lægge særlig meget mærke tilreklamerne. Du vil lægge mærke til hvordan alle mennesker pludselig er mere venlige,og ikke lægge mærke tilhvordan folk stresser rundt.

Derfor kan det være en god idé at træne sin hjerne til at fokuserepå det positive. Der findes mange forskellige måder, men den jeg selv vil bruge i 2024 er: "Krukken med alt det gode".



Krukken med alt det gode:


Og hvad mon det så er for en krukke? Det kan være lige præcis den krukke/beholder/kasse som giver mening for dig. Men gør gerne noget ud af den, så den føles særlig.

Så er tanken, at man ikke skriver alt det man ville ønske der skete i 2024, men at man igennem hele det kommende år i stedet samler på gode oplevelser/følelser/tanker.

Dvs. at krukken er tom, indtil du begynder at putte gode minder ned i den.

Der er ikke noget der er rigtig eller forkert. Hvis du oplever noget som positivt, og værd at lægge i krukken, så skal du skrive det ned på et lille stykke papir og lægge det i krukken.



Når året er omme er der sket 2 ting:

1. Du har en krukke fyldt med gode minder om alt det gode, som er sket i 2024. Du kan ved årets afslutning nyde at sidde og genlæse alle de gode ting, som er sket for dig i 2024. Du kan gøre det alene eller sammen med din familie, hvis I har lavet øvelsen sammen.

2. Du har trænet din hjerne i at se alt det gode, som sker omkring dig. Den vil forsøge at optimere og blive bedre og bedre til at finde positive ting.



Emnet ovenfor er en del af Yogaklubbens tema omkring "Selvkærlige nytårsforsæt". Hvis du gerne vil læse mere om yogaklubben kan du gøre det her.

God fornøjelse med at finde og holde fast på det alt det gode :)

ASK Yoga

Find dit forløb her


Yoga på hold

1:1 Mind & Body sessioner

Online yoga forløb

Live online yoga

Andre relevante indlæg:

Kommentarer ellerspørgsmål?